top of page

Jordjämförelse

Uppdaterat: 22 aug. 2023

För ett tag sen planterade jag chiliplantor i vanlig torvjord och i en blandning av bokashikompost och "fuljord" samt löv.


Först såg det dystert ut, torvjorden verkade överlägsen och jag vågade inte ens skriva om det.


Men nu vågar jag!


Den till höger är bokashi+ och den till vänster är torvjorden. Båda bär mycket chili och jag måste erkänna att jag skördat först i den vänstra men nu kommer den högra igen. Som synes är den mer mörkgrön (gott om näring) och den vänstra börjar bli näringsfattig (ljusgrön).


Slutsatsen är hittills är att torvjord vinner på kort sikt men i längden är egen jord bättre. Jag tror personligen att torv är lite som doping, mycket muskler snabbt men håller inte i längden.


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page