top of page

Workshop 2 - sådd och plantering

Uppdaterat: 31 maj 2023

Nu är lådorna fyllda med mullrik jord och gödsel och bara väntar på att bli fyllda med fröer och plantor. Flera av er kommer redan att ha börjat med sådd eller plantering redan innan workshop 2, andra passar på att göra det då, lite beroende på när workshopen äger rum.


Vad ska man då tänka på när man planterar eller sår? Först och främst på vädret. Är det minusgrader på natten kan det vara värt att vänta lite. Och detta är en svår avvägning, man vill ju inte vänta hur länge som helst.


När det gäller sådd kan behöver man inte vara fullt så försiktig, många fröer tål lite kyla och kan planteras redan i april eller tidigt i maj. Vad gäller plantering får man tänka till lite, det bästa är om man kan härda plantorna genom att ta ut dem några timmar om dagen i några dagar innan de får övernatta ute, ungefär som barn som skolas in på förskolan får de vänja sig så sakta. Tomater till exempel ska ha fem plusgrader dygnet runt.


Under workshop 2 kommer vi att plantera och så. Vi tittar på vad alla har gjort och diskuterar möjligheterna. Vi kommer också att prata om olika typer av växter och vad som bidrar till mat hemma, skönhet och biologisk mångfald. Sen ser vi hur vi kan planera sommaren ihop, till exempel hur vi kan hjälpas åt med bevattningen om någon är bortrest.
66 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page